Welkom op
de website

Veranda hout

In het merendeel van de gevallen wordt er door mensen voor gekozen om hun veranda op te trekken uit een natuurlijk materiaal. Wat dat betreft biedt hout uiteraard een uitstekende mogelijkheid. Het gebruik van hout zorgt er dan ook voor dat een natuurlijke overgang wordt gecreëerd tussen de binnen- en buitenomgeving. Hiervoor kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt zoals met name:

  • Meranti
  • Merbau
  • Afrormosia
  • Afzelia

Alle bovenvermelde houtsoorten zorgen er voor dat uw veranda kan rekenen op een solide basis die er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens bijzonder kwalitatief is. Bent u eveneens van plan om een veranda uit hout te realiseren? Lees dan snel verder!

Uitstekende duurzaamheid

Kiezen voor een veranda van hout is niet meteen kiezen voor de goedkoopste, maar wel voor de duurzaamste oplossing. Indien u er voor kiest om gebruik te maken van een tropische houtsoort kunt u er dan ook zeker van zijn dat u vele jaren genot zult ondervinden van de natuurlijke uitbreiding van uw leefruimte. De natuurlijke stevigheid waar deze houtsoorten over beschikken zorgt er in ieder geval voor dat de profielen vrij rank blijven. Dat is beslist niet het enige voordeel, want daarnaast staat hout ook algemeen bekend als een goede isolator waardoor warmteverlies eveneens op eenvoudige wijze kan worden tegen gegaan.

Meer onderhoud

Bovenstaande zal voor veel mensen beslist als muziek in de oren klinken, maar de eerlijkheid gebied ons om te zeggen dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan het gebruik van hout voor uw veranda, in tegendeel. In vergelijking met bijvoorbeeld aluminium vergt een houten veranda immers aanzienlijk meer onderhoud. U kunt wat dit betreft echter ook het beste van twee werelden combineren. Om het onderhoud zoveel mogelijk te beperken wordt er immers steeds vaker voor gekozen om hout met aluminium te combineren. Zo kunt u genieten van de unieke duurzaamheid van hout in combinatie met het onderhoudsvriendelijke aspect van aluminium.