Welkom op
de website

Veranda aluminium

Mensen die van plan zijn om een veranda te bouwen kijken in eerste instantie sinds jaar en dag naar aluminium als materiaal voor de constructie. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Het gebruik van aluminium brengt immers meerdere interessante voordelen met zich mee. Denk hierbij aan:

  • Aluminium is bijzonder stevig
  • In vergelijking met bijvoorbeeld hout dient u slechts rekening te houden met een zeer beperkt onderhoud

Denkt u er eveneens aan om voor uw veranda gebruik te maken van aluminium als materiaal? Lees dan snel verder en ontdek waarom de keuze voor aluminium zo interessant kan zijn.

Verschillende stijlen mogelijk

De populariteit van aluminium heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er verschillende stijlen van het materiaal op de markt zijn verschenen. Aluminium kan vandaag de dag dan ook worden aangekocht met een hout look of met een uitzicht van staal. Dit is interessant, want op deze manier kunt u genieten van bijvoorbeeld het unieke, stijlvolle uitzicht van hout terwijl u geen rekening dient te houden met een frequent onderhoud. U dient er wel rekening mee te houden dat er aan deze verschillende stijlen van aluminium steeds een vrij hoog kostenplaatje is verbonden. Een gewone houten veranda bouwen is wat dat betreft dan ook veelal voordeliger.

Matige, isolerende werking

In vergelijking met bijvoorbeeld hout moet er worden toegegeven dat aluminium helaas over een gevoelig mindere isolerende werking beschikt. Dit zorgt er voor dat standaard warmteverlies bij dit materiaal niet kan worden voorkomen. Om de isolerende werking van het materiaal te verhogen wordt er door fabrikanten echter steevast voor gekozen om in de aluminium profielen speciale, sterk isolerende polyamidestrips te voorzien. Dit zorgt er voor dat de isolerende factor van de veranda aanzienlijk wordt verhoogd, maar brengt helaas ook een hogere kostprijs met zich mee. De hogere kostprijs ten opzichte van hout wordt door veel mensen wel als een doorn in het oog aanzien.