Welkom op
de website

Schuifraam of buitendeur?

Wanneer u een veranda gaat bouwen dient u er rekening mee te houden dat er gebruik kan worden gemaakt van twee verschillende afsluitingen tussen de ruimte binnenshuis en de tuin. U kunt er wat dat betreft voor kiezen om gebruik te maken van een schuifraam of een buitendeur. Omdat veel mensen lange tijd twijfelen bij het maken van deze keuze hebben we de voor- en nadelen van beide types even voor u op een rijtje gezet.

Voordelen van een schuifraam

Wanneer u de constructie van een eigentijdse veranda onder de loep neemt zult u ongetwijfeld kunnen vaststellen dat er in het merendeel van de gevallen gebruik wordt gemaakt van een schuifraam. De aanwezigheid van een schuifraam brengt diverse voordelen met zich mee. In eerste instantie neemt deze namelijk geen omliggende ruimte in beslag. Een schuifraam draait niet naar binnen of naar buiten, maar schuift als het ware in zichzelf waardoor dit de ideale oplossing is voor mensen die in hun veranda slechts over een beperkte ruimte beschikken. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van een schuifraam er eveneens voor dat het contact tussen de ruimte binnenshuis en de tuin zo optimaal mogelijk wordt gehouden.

Waarom kiezen voor een buitendeur?

Indien u de lichtinval in uw veranda enigszins wenst te beperken, dan kan het verstandig zijn om niet te kiezen voor een schuifraam, maar wel voor een gewone buitendeur. Dit is eveneens het geval wanneer u een optimaal uitzicht op de tuin niet belangrijk vindt. Steeds meer mensen maken gebruik van een veranda als hobbykamer waardoor een te intensieve lichtinval eerder als nadeel dan als voordeel zal worden aanzien. Daarnaast ligt ook persoonlijke voorkeur aan de basis van de keuze tussen een schuifraam en een buitendeur. Hoewel een schuifraam enkele zeer interessante voordelen met zich mee brengt zullen veel mensen toch gewoon de voorkeur geven aan een klassieke buitendeur.