Welkom op
de website

Glazen dak veranda

In het merendeel van de gevallen wordt een veranda tegenwoordig voorzien van een glazen dak. Indien u er ook aan denkt om een glazen dak te plaatsen op uw veranda, dan kunt u daarvoor een keuze maken uit verschillende soorten glas. U beschikt in ieder geval over de volgende mogelijkheden:

  • Enkel gelaagd glas
  • Gelaagd HR++ glas
  • Gelaagd en warmtewerend glas

De eigenschappen van het glas verschillen onderling uiteraard aanzienlijk. U dient op voorhand voor uzelf uit te maken welke kostprijs u voor het glas wenst te betalen alsook over welke isolerende factor ze precies moeten beschikken. Op basis van deze eisen zult u uiteindelijk een keuze maken uit bovenstaande mogelijkheden.

Meer licht en warmte

Gebruikmaken van een echt glazen dak voor uw veranda brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt het er bijvoorbeeld voor dat er een optimale lichtinval wordt gegarandeerd. Daarnaast wekken de invallende zonnestralen steevast ook de nodige warmte op waardoor de ruimte eigenlijk op haast natuurlijke wijze wordt opgewarmd. Hierdoor kunt u behoorlijk besparen op het kostenplaatje die de verwarming van uw veranda, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden met zich mee zou brengen. De investering in een glazen dak voor uw veranda verdient wat dit betreft zichzelf eigenlijk terug.

Zonwering absoluut noodzakelijk

Zelfs wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van gelaagd, warmtewerend glas is het bij een zuid gerichte veranda absoluut belangrijk om zonwering te voorzien. Zonder zonwering kan het namelijk tijdens de zomermaanden extreem warm worden in de veranda. Hoewel gelaagd, warmtewerend glas over een warmtewerend aspect van 70 procent beschikt is het nagenoeg kleurloos. Daarnaast beschikt het over een uitstekende isolerende factor, maar dat zorgt er voor dat de warmte niet kan worden afgevoerd. Hou hier dan ook beslist rekening mee wanneer u er voor kiest om voor het glazen dak van uw veranda gebruik te maken van gelaagd, warmtewerend glas.